KIM MAESSEN

Het kopen van een diamant voor een verlovingsring of voor een mijlpaal sieraad is een groot avontuur. Het is niet alleen een grote aankoop, het is ook een belangrijke beslissing omdat je het goed probeert te doen: de stijl, het karaatgewicht, de schittering! De GIA heeft de standaard gezet voor het beoordelen van diamanten en edelsteen identificatie, en hun systeem voor het beoordelen van diamanten dient als referentie voor de internationale edelstenen- en juwelen industrie. Onafhankelijke certificering is hoe u er zeker van kunt zijn dat u een kwaliteitsdiamant krijgt die nauwkeurig en zonder vooroordelen is beoordeeld. Alle losse diamanten van Kim Maessen worden geanalyseerd en beoordeeld op kwaliteit door het Gemological Institute of America (GIA), een van de meest gerespecteerde en nauwkeurige laboratoria in de diamantindustrie. 

Diamanten worden beoordeeld op basis van de “4 C’s”, de standaard voor het beoordelen van diamanten vastgesteld in 1953 door het Gemological Institute of America. Deze “4 C’s” bestaan uit “Cut”, “Color”, “Clarity” en “Carat”. De 4C’s van diamanten hebben invloed op de schoonheid en waarde van de steen. Het begrijpen van de 4C’s is de sleutel tot het krijgen van de meeste sprankeling voor uw budget. En als u zich overweldigd voelt, kunt u altijd bellen of e-mailen met onze experts. Wij zijn pro’s in het scheiden van feit en fictie en helpen je bij elke overweging. 

Cut / Wat is de slijpvorm van een diamant?
De slijpvorm van een diamant verwijst naar hoe goed geproportioneerd de afmetingen van een diamant zijn en hoe deze oppervlakken of facetten zijn gepositioneerd om schittering te creëren. Wat is bijvoorbeeld de verhouding tussen de diameter van de diamant en de diepte? Deze kleine maar essentiële factoren bepalen de schoonheid en prijs van de diamant. Geen enkele diamant is perfect voor iedereen, maar al onze klanten willen zoveel schittering. Van de 4 C’s (slijpen, kleur, zuiverheid, karaat) heeft slijpvorm de grootste invloed op de schoonheid en schittering van een diamant. Zelfs een diamant met een onberispelijke zuiverheidsgraad (geen vlekken of insluitsels) kan er glazig of dof uitzien als de slijpvorm te ondiep of te diep is. 

Colour / Wat is de kleur van een diamant?
Kleur wordt gedefinieerd als een afwezigheid van kleur. Daarom geldt: hoe witter en zuiverder de kleur van een steen, hoe hoger de kleurgraad. De diamanten met een hogere rating zullen zo dicht mogelijk kleurloos zijn, terwijl diamanten met een lagere rating vaak een steeds meer opvallende kleurtint zullen hebben naarmate de beoordelingen langs de kleurendiamantschaal bewegen. De kleurenschaal van het Gemological Institute of America (GIA) is de industriestandaard voor het beoordelen van diamanten. De kleurgradaties van GIA-diamanten variëren van D (kleurloos) tot Z (lichtgeel of bruin). Dit is de meest gebruikte, gestandaardiseerde meting voor diamantkleur. Beslissen of u al dan niet meer wilt uitgeven aan de kleurkwaliteit van diamanten, hangt deels samen met de grootte en vorm van de diamant die u overweegt, en uw zettingsvoorkeur. 

Clarity / de helderheid van een diamant?
Diamanthelderheid is de beoordeling van kleine onvolkomenheden aan het oppervlak en in de steen. Oppervlaktefouten worden oneffenheden genoemd, terwijl interne defecten insluitsels worden genoemd. In de meeste gevallen wordt de schoonheid van een diamant hierdoor op geen enkele manier beïnvloed, aangezien de meeste insluitsels niet met het blote oog kunnen worden gezien. Vergeet niet dat alle diamanten uniek zijn, niet perfect. Ze worden ondergronds gemaakt door middel van enorme druk en hitte. Natuurlijke insluitsels en vlekken zijn onvermijdelijk. 

Carat/ Wat is de karaat van een diamant?
De term karaat wordt vaak verkeerd begrepen. Het verwijst naar het gewicht van een diamant, niet naar de grootte. Een andere misvatting is dat een groter karaatgewicht altijd beter is dan een kleiner karaatgewicht. Hoewel het waar is dat een grote steen een statussymbool kan zijn, is karaatgewicht niet gerelateerd aan schittering. Het karaatgewicht is een indicatie geworden van iemands status en rijkdom, maar als het om diamanten gaat, is groter zeker niet altijd beter. Concentreer u steeds op een balans tussen de 4 C’s: slijpvorm, helderheid, kleur en karaat om een slimme aankoop te doen.

Shape / Wat is een diamantvorm?
Vorm verwijst naar de geometrische omtrek en algehele fysieke vorm van een diamant. Elke diamantvorm heeft zijn eigen kenmerken en slijpspecificaties, die ook een grote rol spelen in het algehele uiterlijk van de steen. Dankzij zijn ongeëvenaarde schittering is de ronde diamant onze bestseller. Het ziet er geweldig uit in een breed scala aan omgevingen en is van nature flatterend voor veel verschillende hand- en vingervormen. Niet-ronde fantasievormige diamanten, zoals prinses, emerald, peer en ovaal zijn minder populair dan ronde diamanten, maar bieden een scala aan prachtige stijlopties. Uiteindelijk komt de diamantvorm waar je verliefd op wordt neer op persoonlijke voorkeur. Jij bent degene die het elke dag mag bewonderen!